ARGNOVO OLJE ELIKSIR ZA LEPOTO KOŽE IN LAS

Arganovo olje izhaja iz stiskanja mandljev, ki jih vsebujejo plod drevesa Argania spinosa. Sadež je mesnat in izgleda kot velika oljka, dolg je približno 3 cm, rumene barve z rjavimi odtenki. V notranjosti ima zelo trdo jedro, ki pa vsebuje dve ali tri semena, Arganove mandlje. Za proizvodnjo 1 litra arganovega olja so potrebni 100 kilogrami semen, ki se uporablja v kozmetiki. Drevesa čez leto proizvedejo približno 8 kilogramov semen. Sadeži so ročno obrani in ročno stiskani s kamni, da se loči kaša od semen. Olje je proizvedeno s podobnim procesom kot olivno olje. Kaša, ki je stranski proizvod je hranilo za živali kot kamele.

 

Berberske ženske so uporabljale in uporabljajo dragoceno olje že stoletja, da obdržijo kožo mlado in lep obraz, ki ga ščitijo pred vetrom in puščavskega sonca. S pomočjo arganvega olja rehidratirajo telo s poživljajočo masažo, ki tudi neguje in daje sijaj lasem. Vedno Berberke so bile zaposlene pri zbiranju sadja in stiskanja arganovih jedrc, da bi dobili dragoceno olje. Tako kot danes, kjer se združijo v delovne zadruge. Poleg uporabe v tradicionalni medicini, za njeno zaščitno, je arganovo olje v Maroku od nekdaj uporabljen tudi za hrano.

 

Arganovo olje je sestavljeno iz 99% esencialnih maščobnih kislin, ki je bogato z antioksidanti ter igrajo sinergistično pri preprečevanju delovanja prostih radikalov in s tem upočasnjujejo celično staranje. Med nenasičene maščobne kisline ima predhodno alfa-linolensko kislino omega-3 in predvsem predhodnico omega 6 linolenske kisline, ki na koži izvaja regenerativno delovanje. Med antioksidanti je Arganovo olje bogato z vitamini A in E.

 

Bogat z aktivnimi sestavinami olje je vsestranski naravni izdelek, ki ga lahko nosite s seboj. Arganovo olje naredi kožo mehko in žametno, z anti-agem učinkom. Ščiti kožo pred zunanjimi dejavniki, kot so veter, ultravijolični žarki, smog, težke kovine in druga onesnaževala. Popravite suho povrhnjico, ki jo globoko hranite z vlažilnim in zmehčljivim učinkom. Njegova elastična moč je poleg olajšanja tudi uporabna pri preprečevanju nastanka strij. Nekaj ​​kapljic olja se lahko doda v kopalno vodo pred umivanjem za sproščujočo kopel. Ali pred prhanjem si oblecite rokavico za prhanje. Arganovo olje je mogoče zmešati z drugimi olji, ki jih lahko uporabite za dekonstruiranje masaž z učinkom toniranja, za športnike in za tiste, ki preživijo veliko ur na nogah, ali za sproščanje.

 

Na laseh ima arganovo olje učinek proti lomljenja. Naredi svilnate in sijoče lasje, ki so suhe in zaščito proti barvanjem. Poleti se lahko uporablja za zaščito sonca in slanega morja, pa tudi za klor, če plavate v bazenih. Argan Oil hrani in ojačuje vse lase. Arganovo olje tudi neguje vaše nohte.

 

Arganovo olje za kozmetično uporabo je bistro in bistro rumeno zlate barve. Ko ga kupite, je pomembno, da je čisto 100% Arganovo olje, brez konzervansov, vonjev ali drugih spojin. V INCI mora bit napisano le Argania spinosa ali Arganovo olje.  Na oznaki embalaže mora biti certificirana blagovna znamka zaščitenega izvora, ki potrjuje izvor Maroka, sicer ni Argan Oil. V milih La maison du savon de marseille je arganovo olje prisotno in deluje blagodejno na kožo. Znamka Izylar je prav tako sestavljena in 100% arganovega olja in ne diši ter je zlatorumene barve.  

Preverite našo ponudbo na www.milou.si