Najbolj priljubljeni CMS sistemi

Kateri so najbolj priljubljeni CMS sistemi? Katerega med njimi izbrati in kakšne so sploh njihove lastnosti? Kaj je pomembno pri izbiri in kako se bo to kazalo na vaši spletni strani? Kateri med njimi je najbolj enostaven za uporabo? Je nujno znati angleško ali so takšni sistemi na voljo tudi v slovenščini? Je izbran CMS možno tudi nadgraditi in kako se to naredi? Če bi radi imeli lastno spletno stran, vas vse našteto gotovo zanima oziroma se sprašujete omenjena vprašanja, zagotovo pa velja tudi, da vam o tem ni treba preveč razmišljati, ampak se vam med vsemi sistemi, ki so na voljo, vsekakor splača izbrati WordPress. Ta namreč ni zaman eden od najbolj priljubljenih CMS-jev na svetu …

WordPress za spletne strani

CMS sistem WordPressČe vas zanimajo najbolj priljubljeni CMS sistemi, potem gotovo ne morete mimo platforme WordPress. Ta je ena najbolj priljubljenih na svetu, če ne celo najbolj priljubljena. Uporablja jo namreč na milijone ljudi, saj je zelo enostavna in zasnovana modularno. Tako lahko z njo vsakdo svojo stran prilagodi tako kot želi, hkrati pa ta sistem omogoča tudi veliko raznolikost pri izbranih temah (templates), med katerimi lahko izbirate. Zaradi tega je vsaka WordPress stran videti nekoliko drugače oziroma ima unikaten videz.

Poleg tega pa omogoča še zelo enostavno uporabo, kar je dodaten plus. Uporabniški vmesnik namreč ponuja zelo dobro uporabniško izkušnjo in se ga vsakdo res hitro navadi. Poleg tega pa omogoča številne funkcije, spremembe, dodatke in še marsikaj drugega. Če želite torej čim bolj enostavno do lastne spletne strani in jo želite potem tudi sami upravljati in skrbeti zanjo, je to gotovo prvovrstna rešitev za vas.

Zakaj izbrati WordPress?

Za to obstaja kar nekaj razlogov, med katerimi pa velja izpostaviti naslednje, ki vas bodo prepričali v to, da gre res za odličen sistem v vseh pogledih:

  • prijazen sistem tudi do uporabnikov z manj tehničnega znanja,
  • eden od najbolj uporabljenih sistemov na svetu,
  • zelo enostavna uporaba,
  • odličen dizajn,
  • veliko individualnih prilagoditev,
  • sijajna uporabniška izkušnja,
  • mogoče hitre spremembe,
  • možna nadgradnja in posodobitve.