SEO pravila – kako biti na prvi strani Googla?

Kako poskrbeti za to, da bo vaša spletna stran uvrščena na prvo stran Googla? Katera SEO pravila je treba upoštevati, če želimo doseči takšne rezultate? Lahko za optimizacijo strani poskrbimo kar sami ali pa je to bolje zaupati strokovnjakom? Kako se sploh lotiti optimizacije in kaj vse je treba pri tem upoštevati? Katere ključne besede so pomembne in kako jih uporabiti, da bo Google našo stran uvrstil čim višje?

Optimizacija spletne strani in Google

optimizacija spletnih straniGoogle je najbolj uporabljen iskalnik. Vsi vemo, da je izjemno priljubljen tako pri nas kot po vsem svetu. Večina ljudi, ki išče po spletu, ga uporablja zato, ker z njegovo pomočjo najlažje najde izdelke, informacije, storitve in vse ostalo. Google za iskanje po spletu uporablja posebne algoritme, ki rangirajo spletne strani na različne načine. Njihovo delovanje pa upoštevajo tudi SEO pravila, s katerimi je mogoče poskrbeti, da bodo algoritmi vašo stran povezali z določenimi ključnimi besedami, ki jih uporabniki vpisujejo v iskalnik. Več ko bo teh ključnih besed in bolje ko bodo izbrane, višje med iskalnimi zadetki se bo obiskovalcem spleta pokazala vaša stran in več možnosti bo, da jo bodo ti obiskali. Zaradi tega so SEO pravila nekaj, kar je pri načrtovanju in izdelavi spletne strani zagotovo treba upoštevati. Namenjena so torej optimizaciji strani iskalniku Google ter temu, da bodo obiskovalci s pomočjo tega iskalnika vašo stran lažje našli.

SEO pravila, s katerimi premagate konkurenco

SEO pravila za optimizacijo so pomembna za vsakogar, ki ima svojo internetno stran oz. deluje na spletu. Še posebej pa so pomembna za tiste:

 • katerih stran ni ustrezno optimizirana,
 • ki imajo težavo s prepoznavnostjo strani,
 • ki težko privabijo obiskovalce na svojo stran,
 • katerih stran ima premalo obiskovalcev,
 • katerih stran beleži slabo prodajo,
 • ki bi želeli izboljšati svoje prodajne rezultate,

Z njihovo pomočjo je možno optimizirati spletno stran ter poskrbeti za to, da jo bodo obiskovalci, ki v iskalnik vpišejo iskalne pojme, povezane z vašo dejavnostjo, veliko lažje in hitreje našli. S tem bo na stran prišlo več obiska, več obiskovalcev pa seveda vsekakor pomeni tudi več sklenjenih poslov oziroma boljšo prodajo. S pomočjo optimizacije spletne strani torej lahko premagate konkurenco in poskrbite za boljše poslovne rezultate.

Kako optimizirati spletno stran?

kako poteka seo optimizacijaZa optimizacijo spletne strani pa niso dovolj le SEO pravila, ampak je treba za to tudi veliko izkušenj in znanja. SEO pravila so načeloma preprosta: bolje ko vaša stran rangira pri Googlu, višje bo uvrščena. Kako to doseči, pa je drugo vprašanje, sploh ker se princip delovanja algoritmov spletnih iskalnikov kar naprej spreminja, zato morajo strokovnjaki za optimizacijo kar naprej spremljati novosti ter prilagajati svoje metode in jih spreminjati. Če torej želite optimizirati svojo spletno stran, je najbolje to zaupati strokovnjakom. Ti bodo poskrbeli:

 • za izbiro čim bolj ustreznih ključnih besed,
 • da bo vaša stran optimizirana tako, kot je treba,
 • za čim boljšo uvrstitev vaše strani med Googlove rezultate,
 • za čim več obiska na vaši strani,
 • za izboljšanje vaših poslovnih rezultatov,
 • za to, da boste lažje in hitreje prehiteli vso svojo konkurenco.