Siemens Slovenija je odličen partner pri avtomatizaciji

Uspešnost proizvodnje lahko merimo na različne načine, zagotovo pa je pomembno, kako učinkovita je ta in kako hitro poteka. Pri poteku proizvodnih procesov se ne sme dopuščati napak, saj vas te lahko drago stanejo. Zato je zelo pomemben tudi nadzor nad potekom proizvodnje. Prav zaradi tega k uspešnosti proizvodnje lahko ogromno pripomore tako imenovana industrijska avtomatizacija, za katero pri nas skrbi Siemens Slovenija v partnerstvu s podjetjem VRD Dankon. Pri njih o industrijski avtomatizaciji razmišljajo celovito, zato vam nudijo tako pomoč in svetovanje pri njenem načrtovanju, kot tudi pri izbiri opreme. Poleg tega pa pripravljajo tudi različne tečaje, s katerimi se lahko izobrazite na tem področju.

siemens industrijaNačrtovanje avtomatizacije

Pri načrtovanju avtomatizacije proizvodnje je treba razmišljati o številnih dejavnikih. Pomemben je tako obseg proizvodnje, kot to, za kakšno proizvodnjo sploh gre – kakšni so procesi, ki jih je treba avtomatizirati. Pred začetkom načrtovanja si je treba natančno določiti cilje, predvsem pa se posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali pri uvedbi avtomatizacije v vašo proizvodnjo. Svetovali vam bodo tudi pri izbiri opreme, med katerimi so tudi različni krmilniki, s katerimi lahko krmilimo najrazličnejše proizvodne procese. V primeru, da razmišljate oziroma načrtujete avtomatizacijo proizvodnje, boste vse potrebne informacije našli na spletni strani dankon.si.

Siemens Slovenija prireja tudi izobraževanja

Poleg samega načrtovanja in izbire opreme pa je za uspešno izvedeno avtomatizacijo zelo pomemben tudi primerno usposobljen kader, zaradi česar Siemens Slovenija v sodelovanju s podjetjem VRD Dankon organizira tudi izobraževanja in tečaje, na katerih se lahko udeleženci:

  • seznanijo z opremo za avtomatizacijo,
  • naučijo uporabe krmilnikov in druge opreme,
  • naučijo krmiljenja enostavnih in bolj zahtevnih procesov,
  • naučijo, kako uporabljati opremo v praksi.

Tečaji so zelo praktično zasnovani, vodijo pa jih izkušeni predavatelji z veliko znanja s področja industrijske avtomatizacije, ki dobro poznajo tudi Siemensovo opremo. Tečajnikom tako lahko podajo ne le veliko znanja, ampak tudi uporabnih nasvetov, ki jim bodo prišli prav pri samostojnem delu. Pri tem so na razpolago tako začetni kot nadaljevalni tečaji oziroma različni moduli.