Profil
Profil
Fotografije
Zemljevid
Komentarji
Podobni vnosi
Franchises
 • Primorsko trgovsko podjetje Fama – Vipava je v mesecu juniju praznovalo 25 let rasti in uspešnega poslovanja. Od ustanovitve 18. junija 1990 v garaži na Vojkovi ulici v Vipavi povečujemo obseg poslovanja in imamo sedaj že več kot 100 zaposlenih. V letu 2014 je podjetje imelo 18. milj. € prihodkov in je tako postalo največje podjetje v Občini Vipava. Na prehojeno pot smo v podjetju upravičeno lahko ponosni!

  Fama ima dve osnovni dejavnosti in sicer veleprodajo ter maloprodajo. Sektor veleprodaje ima centralno skladišče v Vrhpolju pri Vipavi. Od tu oskrbujemo več kot 700 eksternih kupcev. Večina kupcev je na področju Primorske. V zadnjih letih pa pridobivamo kupce tudi širše po Sloveniji, kot tudi po Italiji in Hrvaški! Fama ima dva podeželska nakupovalna centra in sicer v Vipavi ter Sežani. Verigo maloprodaje pa tvori še 24 lastnih in franšiznih podeželskih marketov od Trente do Pobegov pri Kopru. Pravkar odprti market Fama v Logatcu pa je naš prvi market izven Primorske.

  Podjetje ima v Sloveniji več kot 450 dobaviteljev. Na italijanskem trgu pa sodelujemo z trgovskim sistemom COOP in več drugimi italijanskimi dobavitelji. Na svojih policah imamo tako proizvode originalne kvalitete za zahodnoevropski trg. Druga posebnost pa so proizvodi številnih kmetij in manjših slovenskih proizvajalcev, ki se vse bolj iščejo in odlično prodajajo.

  V svojo poslovno politiko smo zapisali, da smo zaposlenim prijazno podjetje. Lokalni skupnosti pa družbeno odgovorno podjetje, ki živi in diha z okoljem, kjer imamo svoje poslovne enote.

  Obiskati markete FAMA je lepo, saj nam dajejo pridih domačnosti in topline. Prijetnemu vzdušju pa zaposleni dodajo še obvezen kanček ljubeznivosti, ki jo tako zelo pogrešamo. Nikjer drugje ne boste našli take skrbi za domače proizvajalce, kot prav v marketih Fama. Zagotovo boste začutili zaupanje ter ponos, ko boste nakupovali med proizvodi, ki jih vsi poznamo. In to po res konkurenčnih cenah!

  Vabljeni v markete Fama Vipava. Ne bomo vas razočarali!

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • View all franchises