Učinkovit lepilni trak za pakiranje

Kateri lepilni trak za pakiranje je najbolj učinkovit in od česa vse je sploh odvisna njegova učinkovitost?

lepilni_trakovi

Je ta odvisna od njegovih lastnosti ali od tega, za katerega proizvajalca oziroma znamko se odločite? Kje kupiti

čim močnejšega in kakšnega izbrati, da boste z njim najlažje poskrbeli za čim boljše zapakirano embalažo? Vsekakor vam priporočamo obisk spletne trgovine Intercommerce, kjer imajo v ponudbi na voljo številne pakirne pripomočke in raznolik material v ta namen.

Kakšno vrsto izbrati?

Kakšen lepilni trak za pakiranje bi bil v vašem primeru najboljša izbira, je sicer v veliki meri odvisno od tega, s kakšnim namenom ga boste uporabljali. Če ga boste izbrali ustrezno glede na namen uporabe, bo zagotovo zelo učinkovit, zato je pomembno izbiro prilagoditi namenu uporabe. Pri tem pa imate na voljo številne možnosti, za katere se lahko odločite. V osnovi se trakovi delijo na to, iz kakšnega materiala so narejeni, saj je od tega odvisno, kako odporen bo izbrani lepilni trak za pakiranje tako na morebitno trganje kot na različne zunanje dejavnike. Tako imate na izbiro naslednje možnosti materialov, med katerimi je možno izbirati:

  • PP,
  • PVC,
  • natron,
  • papir,
  • krep,
  • drugi materiali.

Vsak od omenjenih materialov ima svojevrstne lastnosti, kar je treba upoštevati tudi pri izbiri. Zaradi tega so nekateri med njimi bolj primerni za določen namen uporabe kot drugi. Kako učinkovit bo izbrani lepilni trak za pakiranje, je torej najbolj odvisno od tega, za kaj se ga bo uporabljalo. Če bo pravilno izbran glede na namen uporabe, bo zagotovo pri lepljenju tudi učinkovit in se bo dobro obnesel v ta namen.

Zelo pomembna je vrsta lepila

Nekatere vrste lepila so veliko močnejše in bolj odporne kot druge, zato je treba izbrati takšen lepilni trak za pakiranje, na katerega je nanešeno čim močnejše lepilo. Najbolje se v ta namen obnese tako imenovano solvent lepilo, ki zelo dobro deluje in velja za nadvse učinkovito pri lepljenju na številne materiale. Solvent lepilo tako velja za najboljšo možnost pri embalažiranju oziroma zapiranju različnih vrst embalaže. Dobro se obnese tako pri lepljenju papirja in kartona kot pri lepljenju raznih drugih materialov, iz katerih je ravno tako lahko narejena embalaža. Če gre za kakšen poseben material embalaže, pa je treba biti pri vrsti lepila še posebej previden in izbrati ustreznega.

Treba je izbrati primerno debelino

Dejstvo je, da je to, kako učinkovit bo lepilni trak za pakiranje, v veliki meri odvisno tudi o njegove debeline. Večja ko je namreč površina, na kateri je naneseno lepilo, bolj močno se to oprime embalaže oziroma bolj obstojno je vse skupaj. Zato lahko z večjo debelino traku zagotovo dosežemo tudi večjo učinkovitost pri lepljenju. To je še posebej pomembno pri lepljenju embalaže, kakršne so na primer škatle. Z lepljenjem namreč prekrijemo vrzel med dvema kartonskima stranicama škatle – debelejši ko je trak, lažje in hitreje to storimo, predvsem pa bo embalaža v tem primeru tudi bolje zaprta. Večja debelina omogoča tudi manjšo natančnost pri lepljenju, zaradi česar vse skupaj poteka veliko hitreje in je embalaža nared v krajšem času. Zaradi tega lahko že nekaj milimetrov širša debelina pomeni občutno razliko.